Мінін

Лідер Денис Мінін: Як привити любов до спорту цілій нації

30 серпня

Масштабні спортивні фестивалі, тренування та лекції про харчування — все це, аби зробити націю здоровою. Учасник проекту "Нові лідери" Денис Мінін уже 8 років будує по всій країні спортивні майданчики та пропагує воркаутський рух. Усе це, аби українці знали: щоб бути у хорошій формі, не обов'язково купувати дорогі абонементи до спортзалу. Достатньо і простих гімнастичних перекладин у дворі та здорової їжі.

Він організовує знакові спортивні події в Україні, разом із командою випробовує на витривалість національну поліцію та подорожує світом. Усе це, аби спонукати людей долучитися до здорового життя. Денис Мінін — спортсмен, IT-бізнесмен, засновник організації Street Workout Ukraine та лідер міжнародного руху за здоровий спосіб життя. Йому  — 37, за плечима — сотні організованих спортивних заходів і встановлених у містах тренувальних майданчиків. А рахунок лекцій про користь спорту уже пішов на тисячі.

—  Я гордий тим, що тисячі людей стали на правильний шлях і відмовились від шкідливих звичок. Я зрозумів, що мені треба не повчати, а показувати приклад через певні дії. Тому ми усе це робимо, - розповідає чоловік, стоячи на першому гімнастичному майданчику, який із друзями обладнав 8 років тому.

— Це приклад того, що усе починається із маленького. Оці труби — зпиляні футбольні ворота,і ми купували їх на пункті прийому металобрухту для того, аби побудувати спортивний майданчик, - каже чоловік.

Він і сьогодні займається тим самим, але масштаби — зовсім інші. Його команда давно вийшла за межі Дніпра і навіть — держави.

Про український воркаутський рух дізнались уже у 32 країнах світу.

— Для мене майданчик "Нові лідери" — це якраз платформа для того, аби вкотре заявити про проект, аби  максимальна кількість людей дізналась про нього, — каже він.

Мета чоловіка — доступний спорт для кожного. Хоче, щоб здоровий спосіб життя був нормою для якомога більшої кількості людей.

— Лекторії зі здорового способу життя, правильного харчування, з правильного виконання вправ, фестивалі не для виключно одного виду спорту, а для популяризації спорту у будь-якому його напрямі і загалом фізичної активності, — ділиться він планами на майбутнє.

Чергове досягнення Денисової команди — сучасний воркаут-майданчик, на якому можуть тренуватися і професійні спортсмени, і люди з інвалідністю, і діти.

Усе спорядження легко регулювати, гумове покриття захистить від травм, а спеціальні кріплення не дадуть розібрати майданчик на брухт.

Усе це, зізнається Денис, він робить заради свого семирічного сина. Намагається прищепити молодому поколінню любов до спорту, прагне, аби хлопчик ріс у здоровому соціумі. Завдяки проекту "Нові лідери" Денис сподівається не лише покращити інфраструктуру міст, а й по-справжньому цінувати свій внутрішній світ.

За програму Дениса Мініна проголосував 531 виборець. 

Нагадаємо, протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходили сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw

Інші новини

Громадська наглядова рада