всЦІ

Лідер Олег Іваненко: Оптимізація роботи медичних закладів та економія мільярдів

8 червня

Проект, запропонований Олегом Іваненком — аудит системи здоров'я. Над цим чоловік працює останні кілька років. Власні життєві обставини теж стали в пригоді. Для реформи уже розроблений методичний посібник.

Олег Іваненко - професійний юрист і громадський активіст із Броварів. А ще - світовий рекордсмен чемпіонату світу з тріатлону Iron man-2017.

Проблеми медицини зацікавили його у тому числі і через особисті причини: у 16-річному віці він отримав перелам шиї, який посадив його у інвалідний візок.

Не дивлячись на це, він повністю реалізував себе у професійному та громадському житті, і зараз готується переплисти Босфор.

Журналісти “СТБ-Вікна” зустрілись із ним рано вранці у одному із броварських парків - уже кілька місяців  він проходить 7-8 кілометрів тренувань витримки на хенд-байку - ручному велосипеді.

Аби поставити рекорд на чемпіонаті  Iron man-2017, йому довелось подолати 228 кілометрів за трохи більше, ніж 35 годин. Серед них - 4 кілометри вплав по Дніпру, 182 км - на хенд-байку і марафон у інвалідному візку.

Читайте: ШВИДКА НА ПЕРЕДОВУ І ТРАНСПЛАНТАЦІЯ ОРГАНІВ: 9 ЛІДЕРІВ, ЯКІ МОЖУТЬ ЗМІНИТИ СИСТЕМУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

Зараз він готовий змінювати країну на краще разом із проектом "Нові лідери".

— Для мене це додатковий ресурс для реалізації задач та ідей, які в мене є. На сьогоднішній день в медицині використовуєтья приблизно 20 мільйонів квадратних метрів площі. Для ефективної роботи самої галузі потрібна, мабуть що, половина. На решті території можуть з'явитись дитячі садочки, реабілітаційні центри, - розповів він.

Для аудиту каже, все готово. Є методичний доробок із покрокова реалізацією реформи та  успішний приклад реалізації такої ініціативи у Кам'янці-Подільському.

— За 8 місяців якісного аудиту і роботи на місці з системи охорони здоров'я у місті із населенням понад 100 тисяч осіб було вивільнено 23 тисячі квадратних метрів площ. Ті колосальні ресурси, які вивільнились, зараз використовуються для потреб університетів, дитячих садочків. Якщо цей досвід запровадити по всій країні, то зекономлені мільярди гривень дадуть змогу розвивати галузь охорони здоров'я.

Проект Олега Іваненка - уже у топ-100 нових лідерів, восени будуть відомі імена 10 фіналістів проекту “Нові лідери”. Детальнішу інформацію про його програму дивіться у відео.

Читайте також про юристку Оксану Жолнович, яка із допомогою проекту “Нові лідери” хоче внести зміни до Трудового кодексу, бо каже: теперішній був актуальний хіба що за радянських часів. Детальніше про її пропозиції ви можете дізнатися тут.

Інші новини

Громадська наглядова рада