Бородін

Переможець Нових лідерів Максим Бородін дав звіт витрат та розповів про успіхи

6 червня

Переможець першого сезону Нові лідери Максим Бородін публічно прозвітував про витрати виграні у проекті.

Звіт Максим представив у вигляді таблиці, де синій колір - це витрачені гроші на ідею, а жовтим - поки не отримані товари та послуги.  

Окрім того, на найближчий тиждень чекаємо останній пиломір для Запоріжжя та Кривого Рогу. Як отримаємо - запросимо активістів з цих міст для інструктажу та передачі приладів на місця. 

Максим Бородін

Читайте: Питання-відповідь по Установчій зустрічі

Переможець розповів, що до Кривого Рогу та Запоріжжя передано 6 камер, а по 1 камері встановлено у кожному місті. Наразі активісти шукають нові місця для встановлення всіх інших, хоч це дуже непросто.

Для Маріуполя все вимірювальне обладнання отримано. Були питання щодо калібрування, щоб бути впевненими щодо результатів вимірювань. Зараз вони майже всі вирішені. 

Щойно стабілізується погода, Максим разом з активістами почне виїзні систематичні вимірювання.   

Також чекаємо на квадрокоптер від DroneUA, що дозволить детально визначити джерела періодичного смогу від конкретних цехів заводів.

Найскладнішою задачею для активіста та його команди стало створення сайту. Не стільки з технічної точки зору, скільки зі створенням концепції. 

Частину залишку грошей, найімовірніше, витратимо на придбання датчиків від наших партнерів з Save Dnipro, щоб зробити мережу ПОСТІЙНИХ вимірювань на місцях у конкретних активістів.

Новий лідер впевнений, що це допоможе тиснути на забруднювачів не тільки у Маріуполі, а й у інших містах, де є реальна проблема з забрудненням атмосферного повітря.

Нагадуємо, про критерії відбору лідерів від Ольги Айвазовської.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада