головна

Перевірка голосів Виборців на достовірність. Як це відбувається?

23 травня

Голосування за кращу ідею на проекті Нові лідери завершується. На нашу поштову скриньку та сторінку у Facebook надходить багато повідомлень про маніпуляції з накруткою голосів.

Комада нових лідерів та Вібірковий комітет ретельно перевіряє кожну підозрілу активність. Які етапи перевірки проходять Виборці - далі у нашому матеріалі.

Кожен Лідер проходить кілька етапів перевірки впродовж усього голосування.

1

Три етапи контролю

Неодмінно, першим бачить аномальні активності на сайті IT-відділ.

Він передає інформацію на перевірку наступній ланці - моніторинговій компанії.

Моніторингова компанія у свою чергу перевіряє:

  • номер мобільного телефону;

  • поштову скриньку;

  • IP-адресу, з якої голосували;

  • проводить аудіювання.

22

Наприклад, на деяких учасників скаржаться стосовно нечесного голосування, купівлі голосів та плагіату ідеї. Такі кандидати потрапляють під особливо ретельну перевірку.

Читайте: Як правильно проголосувати за ідею лідера

Також моніторингова компанія використовує метод випадкової вибірки для аудіювання Виборців, щоб перевірити чи дійсно ця людина зареєструвалась на сайті і знає, за кого голосувала.

Увага! Підключення автоматизованих систем до голосування неможливе, тому що при реєстрації існує подвійна верифікація користувача. Спочатку необхідно ввести п’ятизначний смс-код, який генерується системою і який складно підібрати, після цього необхідно пройти Google-капчу, щоб остаточно підтвердити, що Виборець - не робот!

Що буде з порушниками

Усі накручені голоси будуть видалені.

Про це розповіла голова правління Громадянської мережі ОПОРА та член Відбіркового комітету проекту “Нові лідери 2” Ольга Айвазовська.

— Якщо ці маніпуляції стосуватимуться матеріальної мотивації виборців голосувати за лідера, то це однозначно припинення участі у проекті, - поділилась Ольга Айвазовська.

Увага! На сайті є окреме маркування, яке додається на час перевірки голосів. Відбірковий комітет і ІТ-команда проекту залишає за собою право проводити повторну перевірку голосів протягом усього періоду голосування.

2

Шановні Лідери! Ведіть чесну боротьбу, і пам’ятайте, що зміни у країні починаються з нас.

Нагадаємо, що ведучим другого сезону проекту Нові лідери став Павло Казарін.

Інші новини

Громадська наглядова рада