арт простір

Разом можемо більше! Нові лідери закликають підтримати Арт-простір в Іванківцях

27 листопада

У вересні 2018 року до села приїхали учасники проекту «Нові лідери» й допомагали молоді запустити кілька проектів. Після цього почалась розробка сайту «Арт-простору», запустили проект «ЕкоТревел», відкрилися інтерактивні заняття з англійської мови, зареєстрували громадську організацію.

Громада й керівництво Семенівської ОТГ заснували соціальний театр, організували майстер-класи з народної творчості й стрит-арту, визначили співробітника, який опікуватиметься «Арт-простором».

Спільні зусилля зробили початок діяльності яскравим і вмотивували мешканців села до активності.

Лідер Олександр Славський активно залучає людей передати кошти на Арт-простір. Він розповів детально про цей проект, хто вже “закинув” грошей та на що вони витрачатимуться.

Арт-простір можна підтримати в один клік будь-якою сумою: від 20 гривень до 1500 тис.

А нижче - більше деталей про Арт-простір та проекти, які у ньому плануються.


Далі - пряма мова.

- Під час випробувань у рамках проекту “Нові лідери” в селі Іванківці команда “жовтих” започаткувала створення арт-простору за підтримки й участі сільського голови та ОТГ.

Вже є приміщення та електроенергія, але немає опалення та певної кількості обладнання. Отже, ми вирішили зібрати на краудфандінгу на два комп’ютери, проектор, великий стіл та частково на опалення.


Найдешевший варіант - опалення в одній конкретній кімнаті. Загалом проект коштує разом з обладнанням, ремонтними роботами та обігрівом - 60 тис. гривень.

Без цієї суми арт-простір, зрозуміло, діяти не може, бо на вулиці холодно.

Ми ще тоді закупили частково обладнання - доску для проектора і для малювання, встановили інтернет.

Наразі на краудфандінгу ці 60 тисяч гривень збирає представник громадської організації, яка діє в ОТГ, а ми їм допомагаємо в цьому.


Читайте: Якщо зі мною щось станеться - моя команда стане злішою і не зупиниться - Максим Бородін

В арт-просторі вже відбуваються уроки англійської, молодь тусується і робить свої проекти.

Наприклад, зараз займаються екологічними, щоб прибрати частково узбережжя озера. Також проводяться майстер-класи народних мистецтв. До речі, саме ці вироби місцевих майстрів будуть винагородою на краудфандингу.

Якщо там буде опалення - вони розвиватимуть цю програму. До того ж, про це вже є домовленість з ОТГ.

Майже всі лідери підтримують простір. Серед тих, хто підтримав фінансово можна подивитись на сайті - це Аня Петрова, Сергій Замідра, Макс Бородін, Денис Мінін, сільський голова, місцевий хлопчина, який нам допомагав Макс Вокалюк і його родина, кілька членів жюрі відправило гроші - Юрчишин, наприклад.

Детальніше тут

Нагадаємо, як пройшов фінал національного телепроекту Нові лідери.

Інші новини

Громадська наглядова рада