вуып

Роздільні баки у кожному дворі та лінгвістичний хаб: дайджест досягнень лідерів

7 вересня

Проект Нові лідери триває. І незважаючи на те, що ТОП-десятку учасників повідомлять у жовтні, коли почнуться прямі ефіри, лідери не зупиняються на досягнутому.

Кожен у рамках власного проекту й надалі робить багато корисного для країни. Ми робитимемо традиційний дайджест досягнень лідерів.

Так, хтось курсує Україною у пошуках однодумців чи проводить акції на підтримку здорового способу життя. Хтось посприяв друку книжок на папері з переробленої упаковки, а хтось влаштовує наймасовіший урок англійської в Україні.

Анна Таранцова 

Учасниця проекту “Нові лідери”, співзасновниця першої в Україні освітньої платформи для спеціалістів із взаємодії з органами державної влади GR Academy.

Вона мріє про чисте довкілля та європейську культуру поводження з відходами в Україні. Проект Анни Таранцової - навчити українців сортувати правильно сміття.

Головне - створити правильне законодавство і поставити роздільні баки у кожному дворі, саме цим і займається.

Перші успіхи вже є - контейнери для роздільного збору відходів у Вишгороді та надрукувана разом з видавництвом “Ранок” вперше в Україні книжка, сторінки якої виконані з переробленої упаковки “Тетра Пак”.

Читайте: Україна імпортує 300 тис. т макулатури, коли власна сировина є на звалищі - Таранцова

Марія Богуслав

Заступник голови "Асоціації інноваційної та цифрової освіти" та співавторка безкоштовної навчальної платформи із вивчення іноземної мови.

Щоб українці могли вчитися і працювати в рідній країні, Марія долучилася до проекту "Нові лідери" і потрапила до сотні найкращих.

Вона мріє, аби кожен українець заговорив англійською. І не для того, аби втікати за кордон на заробітки, а щоб реалізуватися вдома.

У червні у рамках проекту пройшов фестиваль молодіжних ініціатив, зараз бере участь у громадському бюджеті Києва, щоб створити хаб у якому можна буде безкоштовно отримувати знання мов. 15 вересня проводитиме захід “Маркет мов” та наймасштабніший урок англійської мови в Україні.

Денис Мінін

Спортсмен, IT-бізнесмен, засновник організації Street Workout Ukraine та лідер міжнародного руху за здоровий спосіб життя. Йому  — 37, за плечима — сотні організованих спортивних заходів і встановлених у містах тренувальних майданчиків. А рахунок лекцій про користь спорту уже пішов на тисячі.

Він організовує знакові спортивні події в Україні, разом із командою випробовує на витривалість національну поліцію та подорожує світом.

Масштабні спортивні фестивалі, тренування та лекції про харчування — все це, щоб зробити націю здоровою. Учасник проекту "Нові лідери" Денис Мінін уже 8 років будує по всій країні спортивні майданчики та пропагує воркаутський рух.

Мар’ян Заблоцький

Учасник проекту, громадський діяч та економіст.

Він впевнений, що за всі товари і послуги українці переплачують від чотирьох до п'ятдесяти відсотків.

У рамках проекту “Нові лідери” було подано два законопроекти та поправки до прийнятого закону, прийнято два закони.

Іван Омелян

Учасник проекту, соціальний тренер та керівник регіонального напрямку в коаліції громадських організацій “Реанімаційний Пакет Реформ”.

Його проект називається “Нові лідери Громад”. Він планує зібрати активну команду, яка поїде в маленькі села та містечка. Туди, де люди прагнуть жити краще, однак не розуміють і бояться змін.

Зараз Іван іздить Україною і презентує проект, набирає команду і шукає грошей на проект - у донорів, бізнесу та краудфандингових платформах.

Читайте: Містечка, крутіші за мегаполіси - як навчити змінювати громаду власноруч - Омелян

Нагадаємо, що говорить Сергій Притула про проект Нові лідери та чи є в Україні справжні лідери.

Інші новини

Громадська наглядова рада