Іванківці

Створення Арт-простору в селі Іванківці

25 жовтня

У вересні 2018 року до села приїхали учасники проекту «Нові лідери» й допомагали молоді запустити кілька проектів. Почалась розробка сайту «Арт-простору», запустили проект «ЕкоТревел», відкрилися інтерактивні заняття з англійської мови, зареєстрували громадську організацію.

Громада й керівництво Семенівської ОТГ заснували соціальний театр, організували майстер-класи з народної творчості й стрит-арту, визначили співробітника, який опікуватиметься «Арт-простором».

Спільні зусилля зробили початок діяльності яскравим і вмотивували мешканців села до активності.

Читайте: Укрпошта поставляє наркотики, СБУ закриває на це очі, а держава отримує прибуток - Денис Тарасов

Велика мета

Однак є кілька проблем. Найбільша з них: приміщення не обладнане опаленням, а тому не підходить для заходів і зустрічей узимку. Крім того, немає сучасних меблів та обладнання. Також приміщення потрібно відремонтувати й зробити впізнаваним, нанести малюнок на стіну.

Спочатку діяльність «Арт-простору» буде зосереджена в одному із залів: саме там зроблять ремонт і підключать опалення. Поступово ми зможемо поширити діяльність центру на все приміщення, а це 3 кабінети.  

«Арт-простір» охопить своєю діяльністю всі 12 сіл Семенівської ОТГ, буде працювати з 9:00 до 20:00 і матиме насичену програму івентів і курсів з розвитку молоді, народних промислів, підприємництва й здорового способу життя.

Учасники проекту «Нові лідери» допоможуть із програмою заходів і супроводжуватимуть цю діяльність.

Після тестування такої моделі діяльності досвід «Арт-простору» буде описаний і стане прикладом активізації сільської громади. Успішний досвід зі створення креативного інноваційного молодіжного центру в сільській місцевості можна буде популяризувати і в інших регіонах країни.

Перші зібрані 14 тисяч ми витратимо на ремонт приміщення та опалення. Наступні 13 500 гривень витратимо на малюнок (мурал) і меблі. Техніку закупимо наостанок.

Якщо ми зможемо зібрати більше, то всю цю суму витратимо на ремонтні роботи в інших кабінетах приміщення, щоб використовувати їх для проведення заходів і діяльності «Арт-простору».

Детальніше тут.

Нагадаємо, що в Україні будують унікальний центр для онкохворих дітей "Дача".

Інші новини

Громадська наглядова рада