вережак

Туристичне та сучасне село: проект Івана Вережака

12 червня

Іван Вережак підготував проект розвитку всього Покуття – це колоритна частина Прикарпаття і з цією ідею прийшов на проект Нові лідери 2.

Іван сільський голова, який вирішив довести, що село може бути сучасним та розвинутим. Він пропонує шукати особливості кожного населеного пункту, які б привабили туриста, та об’єднати їх в єдиний кластер.

 У Європі кожне село має свою родзинку: міні-ферма, сакральна споруда, сучасний музей чи виробництво - це все круто можна і потрібно реалізувати на нашій землі, - розповів Іван.   

У лідера чимало сміливих ідей. Одна з них – відновити костел у місті Городенка – він один із найбільших на заході України. Тут збереглися роботи великого Пінзеля.

Храм міг би стати туристичною цікавинкою. Однак територія занедбана і тут треба згуртувати активних людей у сучасний туристично-екологічний кластер.

ЧитайтеТаміла Ташева залишає відбірковий комітет. Хто замість неї?

Привабити туриста може не лише архітектура, а й різноманітні майстри, як наприклад гончарі. Цьому ремеслу тут може навчитися кожен охочий - підкреслив Вережак.  

Іван Вережак має далекоглядні плани – провести чемпіонат з гончарства. При розбудові кластера, Іван бере за приклад  європейський досвід, де чи не в кожному селі є своя особливість. У Копачинцях – це равликова ферма.

У теплиці понад 200 тисяч равликів. Ферма працює лише рік, але сюди вже їдуть туристи, були навіть із Франції та Аргентини. Дністровський каньйон – ще одна принада Покуття. Тут організовують сплави мілководним судном, на байдарках і човнах – усе вздовж лісів, водоспадів, печер і химерних скель, — прокоментував Іван.

Новий лідер пропонує створити сайт з інтерактивною мапою. Там буде інформація не лише про міні-ферми, сакральні та архітектурні споруди, музеї чи виробництво, а й про послуги, які можуть надавати місцеві: житло, перукарня чи харчування. Тоді і туристам буде комфортно, і місцеві зможуть більше заробити.

 

Нагадуємо, нещодавно вийшов сюжет про Назарія Островського та його проект "Місце довіри - допомога людям, що опинились у скрутному становищі".

Інші новини

Громадська наглядова рада