Петрова

В Україні створено офіс з розвитку малого та середнього бізнесу

7 листопада

В Україні створено офіс з розвитку малого та середнього бізнесу при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України за допомогою Forbiz і Європейської делегації.

Офіс має стати провідним органом, який буде займатися розвитком МСБ в Україні і двигуном конкурентоспроможності малого і середнього бізнесу на державному рівні.

Головною метою офісу є розробка цільових програм підтримки малого і середнього бізнесу, а також створення можливостей для покращення підприємницьких навичок, полегшення доступу до фінансування і розвиток мережі інфраструктури підтримки МСБ.

Основні плани роботи офісу:

  • запуск мережі центрів підтримки підприємництва на регіональному та місцевому рівнях на базі ЦНАП. Вони надаватимуть безкоштовні інформаційні та консультаційні послуги, відповіді на питання і будуть збирати проблематику;
  • запровадження механізму часткового гарантування кредитів;
  • створення Державного інформаційного порталу для малого і середнього бізнесу, який забезпечить доступ до інтегрованої інформації про наявні програми фінансової та навчальної підтримки;
  • створення інформаційного довідника для підприємців, що містить докладні інструкції про початок і ведення власної справи, отримання фінансування, створення бізнес-моделі, виконання регуляторних вимог держави і т.д;
  • створення навчальної програми з фінансовою підтримкою стартапів у рамках підготовки Національної програми розвитку підприємництва

Сьогодні в офісі працюють 9 експертів. Один з них - Анна Петрова, засновниця Startup Ukraine, учасниця проекту Нові лідери.

петрова

 

В офісі розвитку малого і середнього бізнесу Анна обіймає посаду керівника сектора популяризації підприємництва і програм підтримки для МСБ.

- 7 років я робила все для того, щоб розвивати підприємництво, популяризувати МСБ, створювали історії успіху, навчала тих, хто хоче бізнес, придумала формат коворкінг у 2011, потім виявилося, що цей формат є у світі і я привезла його в Україну. Я підтримувала тих, у кого вже є бізнес, щоб вони змінювали свої підходи і були успішними. Я була волонтером у команді міністерства пів року у 2015 році, щоб запустилася робота над стратегією розвитку МСБ і закладали перші цеглинки для її реалізації. І завдяки праці багатьох людей це сталося, - розповіла Анна Петрова. 

Читайте: Мрію відкрити університет, де діти вчитимуться підприємництву - Анна Петрова

Нагадаємо, як пройшов п’ятий ефір національного телепроекту Нові лідери.

Інші новини

Громадська наглядова рада