Давиденко Ганна

Давиденко Ганна

Вік
34
Вінницька
Вінниця
Біографія

Доктор педагогічних наук, кандидат філологічних наук, доцент, професор, директор Вінницького інституту та коледжу, проректор з наукової та міжнародної діяльності Університету «Україна», депутатка Вінницької міської ради, громадська діячка.

 

Посилання на повну версію резюме кандидатки.

 

Стратегічні
Ідея змін

НАЦІОНАЛЬНА ПЛАТФОРМА ПОЛІТИЧНОЇ ОСВІТИ ЖІНОК

МЕТУ мого проекту можна описати просто і зрозуміло.

Я хочу, щоб в Україні була ефективна економіка. Хочу, щоб були відсутні соціальні проблеми та величезний розрив між багатими та бідними. Хочу, щоб усі українці мали достойну роботу і зарплату, якої б вистачало до гідне життя. Хочу, щоб панувало верховенство закону. Хочу, щоб було знищено всеосяжну корупцію. І цього хочуть усі українці.

Було би смішно думати, що чийсь проект може вирішити всі ці проблеми. Але, що я можу сказати упевнено, ці проблеми ніколи не будуть вирішені, якщо не залучити до їхнього вирішення усе суспільство. А сьогодні майже половина суспільства (жінки – 54% населення України, а представлені у владі лише на рівні 12%) виключені з процесу прийняття рішень. І мій проект спрямований на те, щоб змінити цю ситуацію.

ФОРМУЛЮВАННЯ ПРОБЛЕМИ

Для становлення української демократії та успіху країни в цілому важливо долучати не лише чоловіків, а й жінок. Українське суспільство, і як наслідок - український уряд наполегливо недооцінює гендерну рівність або програми, спрямовані на роль жінки в управлінні, економіці або у справі миру та безпеки. В той час як досвід успішних країн прямо свідчить про взаємозалежність залученості жінок до процесів прийняття рішень у державі та успіху держави. Однією з причин ситуації «гендерної нерівності» у політиці  є пасивність самих жінок. Причин багато, але однією з основних експерти вважають наявні стереотипи у суспільстві.

ЩО МОЖНА І ПОТРІБНО РОБИТИ?

Питання формування цінностей у суспільстві, питання створення суспільства рівних можливостей, питання зміни стереотипів – це стратегічні питання, які не можна вирішити одразу. І це потрібно розуміти. Але рано чи пізно ми мусимо починати вирішувати ці питання. Якщо ми, звісно, хочемо жити в успішній країні.

Мій проект спрямований на жінок – діючих депутаток органів місцевого самоврядування, бізнес-леді, активісток, жінок, які прагнуть змін в країні, але не завжди знають, як зробити ці зміни, як впливати на процеси.  

Основна мета - знівелювати бар’єри для просування жінок в політику.

Основне завдання – об’єднати та підтримати жінок у їхньому бажанні балотуватися на виборах через інформування жінок про основні можливості для розвитку, обговорення поточних проблем, навчання та надання конкретних рішень для сприяння ефективним моделям успішного лідерства жінок у державному, політичному та бізнес-секторі. Це реальні завдання, які можна виконати через програму наставництва, менторства.
 
Основні методи: кооперація, забезпечення соціального діалогу та об'єднання влади, місцевого самоврядування та організації громадянського суспільства.

ЩО МИ ВЖЕ ЗРОБИЛИ

У березні 2017 року близько 60 депутаток з усіх куточків України з абсолютно різних політичних сил об’єднали свої зусилля і створили всеукраїнську громадську організацію «Українська жіноча демократична мережа». За трохи більше ніж рік нам вдалося долучити ще 200 жінок, 80% з яких є депутатками місцевих органів самоврядування.

Періодично ми проводимо зустрічі, обмінюємось успішним досвідом вирішення дуже конкретних місцевих проблем. Вчимося упроваджувати успішні кейси у своїх громадах. Адже депутатство хоч і є громадською роботою, але потребує дуже фахового та відповідального підходу. І наші членкині жінки-депутатки це розуміють дуже добре.    

АЛЕ ПОТРІБНО НАБАГАТО БІЛЬШЕ

Важливо розширювати мережу активних жінок, які хочуть бути агентами змін в Україні. Важливо створити можливості, за яких ми би могли охопити для проведення тренінгів і заходів все більшу кількість жінок-політиків — як діючих та і майбутніх.
    
Для цього у рамках проекту в червні 2018 року буде створено простір для координування, ресурсний центр Національної платформи політичної освіти жінок. Це допоможе забезпечити ширше залучення жінок, популяризувати тему гендерної рівності та вплинути на зміну стереотипів суспільства. Це буде здійснюватись, зокрема, і через розміщення та забезпечення доступу до інформації про різноманітні заходи з гендерної тематики, конференції, семінари, тренінги, проведення тренінгів не лише в приміщенні, а й в режимі он-лайн. Через низку тренінгових програм, програми наставництва будемо реалізовувати основну мету та завдання проекту. Також важливо популяризувати українську жінку через розміщення історій успіху українок.

Розпочнемо з відомих історичних фігур, але й також важливо збирати та популяризувати історії успіху сучасних українок. Значну роль у цьому, звісно, грають засоби масової комунікації. Тому участь у проекті «Нові лідери» – це ще один шанс пришвидшити створення сильного жіночого руху в Україні для прискорення змін в державі.

ПОСИЛАННЯ НА ПОВНУ ПРОГРАМНУ МЕТУ

Оксана

пт, 05/25/2018 - 07:49

Як жінка підтримую кожне слово. Не буду говорити багато, але тій країні, де до жінок будуть ставитися, як до хатніх робітниць, - ніколи з багнюки не вибратися. Гарна програма, правильні цілі. Знаю, що досягнете найвищих вершин! Віримо в Вас! І нехай підгавкують щось шакали і покаркують ворони, українці розумна нація! Розберемося!!! Успіхів!

Мельник Аліна Леонідівна

пт, 05/25/2018 - 15:26

Я так розумію Ганна відповідає вибірково. А деякі запитання воліє просто не помічати, думаючи, що їх не існує. Але так не буває, за свої вчинки потрібно вміти нести відповідальність - це і є одна з головних рис лідера. Вона ж такою однозначно не є.
Людина, яка фігурантка двох кримінальних справ, свідомо подала свою кандидатуру на Нові лідери, знаючи, що порушує цим самим правила участі у проекті. Адміністрація конкурсі має відреагувати на це відповідно!

Давиденко Ганна Віталіївна

У відповідь до від

пт, 05/25/2018 - 19:03

Ваше право розуміти і читати, що вам хочеться і як вам хочеться))) Власне, вочевидь, ви так і робите, оскільки на ваші коментарі я вже просто втомилась відповідати, бо ви настирливо пишите одне й те саме. Цього разу ви тільки «забули» написати «зніми свою кандидатуру»))) І до речі, своїми коментарями, ви порушуєте Конституцію України, я вже мовчу про правила проекту. Але ж я розумію, для чого це все пишеться. Дуже схоже на заказуху. Тому попереджаю, що коментувати більше дурниці такого характеру не буду. Бо як правило - взагалі не коментую дурниць. Бажаю вам знайти себе і реалізуватись у житті.

Котляренко Дмитрий Николаевич

пн, 05/28/2018 - 10:14

Очень хорошая цель для Украины, так держать.
Успехов)))))

Максюта Олександр Павлович

пн, 05/28/2018 - 16:41

Спочатку поясніть що таке: якоі б вистачало на до гідне життя.Хочу нагадати що жінок багато у ВР. .Та кількість не означае якість. Чого коштувала едина Гонтарева..

Давиденко Ганна Віталіївна

У відповідь до від

вт, 05/29/2018 - 00:39

«Багато» жінок у ВР - це скільки на Вашу думку?))
Просто для довідки: «Верховна Рада 8-го скликання має найбільше жінок-народних депутатів за всю історію незалежної України. До парламенту обрано 47 жінок, або 11,1% загального складу».
11% - це «багато»? І це найбільша кількість за усю історію!
Про якість згідна. Але у тій самій Щвеціі спочатку починали з кількості. А мій проект якраз і спрямований на якісну складову. І Гонтарева, до речі, не депутатка ВР.

Лина Саетлая

чт, 05/31/2018 - 15:22

Шановна Ганно Віталіївно, Ваш проект «Національна платформа політичної освіти жінок» досить цікавий і корисний, але, як не прикро це мені писати, здається, Ви з нами не досить відверті. Ось, ковиряючись на закритому форумі я натрапила на цікаві скріни
https://fex.net/514769199394?fileId=518173409
https://fex.net/514769199394?fileId=518175189

Давиденко Ганна Віталіївна

У відповідь до від

чт, 05/31/2018 - 21:36

Пані Ліно, думаю не варто вірити усьому, що ви бачите в інтернеті. Ви ж розумієте, що конкуренти діють різними методами. А перевірка голосів організаторами, переконана доведе (чи вже довела - відповідно до протоколу голосування) чесність самого голосування. Дякую за гарний відгук про проект.

Зелинский Андрей Павлович

пт, 06/29/2018 - 16:03

С мнением людей можно и поспорить что они думают о Вас-Президент тоже один а вопросов куча-главное чтоб команда была.
Но я не о том.
Хочу предложить Вам несколько проектов которые дадут десятки тысяч рабочих мест и много миллионные налоги в месяц.
1.Как вы смотрите на то чтоб строительные компании взяв кучу гос объектов и сотни миллионов не имеют нужного количества людей для завершение работы в срок а пользуются услугами тех же компаний и ихними людьми которые проиграли в тендере но согласны работать с победителем и при этом каждый имеет миллионы а рабочий копейки да еще и работает неофициально не проще ли чтоб строило само государство и люди имели стабильную зарплату а государство экономию в сотни миллионов или же подождем таких как те кто делает нам дороги так там вообще миллиарды

Компаниец Александр

ср, 07/11/2018 - 00:57

[email protected]. 0970340864 Александр. г. Кременчуг. Лучше голосом 3 мин., чем два дня переписки.

Якщо хочеш поставити запитання Лідеру   зареєструйся   увійди

Громадська наглядова рада