пвп

Василець Олеся

Вік
25
Київська
Ірпінь
Освіта
1. Луганській національний університет імені Тараса Шевченка (фах "Журналістика", бакалаврат, 2010-2014 рр. м. Луганськ)
2. Національний університет "Києво-Могилянська академія" (Могилянська школа журналістики, магістратура, 2014-2016 рр. м. Київ)
3. Навчально-тренінговий центр "Language & Business Trainers" (Молодший юрист, дистанційне навчання, 2015-2016 рр.)
4. Prometheus ("Економіка", "Соціальне підприємництво", "Механіка реформ" дистанційне навчання на курсі, 2018-2019 рр.)
Досвід роботи
1. Founder/CEO кав'ярні "Гюррем" в Ірпені (2017-по сьогодні)
2. Founder "Школа східних танців Гюррем" (2015-по сьогодні)
3. Founder/CEO підприємства "ФАЙНА КАВА" (обсмаження, фасування та Інтернет-продаж кави в Україні)
3. Працювала сontent мanager в міжнародному освітньому холдингу "Соль" (2017-2018 рр., м. Київ)
4. Працювала в міжнародній словенській компанії "Studio Moderna Ukraine" (2016-2017 рр., м. Київ)
5. З початку 2019 року працюю помічником народного депутата Верховної Ради України в Комітеті ВР з питань бюджету
Громадська діяльність

1. Член ВУТ "Просвіта" імені Тараса Шевченка
2. Голова Центру маркетингових досліджень і мікробізнесу "CRYSTAL"
3. Волонтер / спікер з мікробізнесу та соціального підприємництва ПРООН в Луганській і Донецькій області
4. Партнер Enactus Україна в проекті "ФЕНІКС" (фінансова та бізнес-освіта для ув'язнених осіб кримінально-виконавчих установ відкритого типу (виправних центрів)
5. Спікер Клубу Сталого Бізнесу

Економіка
Ідея змін

Проект:

Загальнонаціональні курси з перекваліфікації найманих працівників на мікропідприємців, підприємців малого бізнесу та самозайнятих громадян "CRYSTAL"

Опис ідеї: 
Щороку внаслідок глобалізації та технічного прогресу в суспільстві зникають традиційні фахи, такі як
диспетчери таксі, листоноші, водії, кондуктори, контролери, банківські клерки, перекладачі,
новинарі та інші.

Їх замінюють інформаційні технології та машини. Більшість інших фахів видозмінюються, оскільки
понад 50% рутинних процесів у світі автоматизовані.

«Виживуть» лише ті, хто створює додану вартість, креативну та емоційну цінність, чого не в змозі дати машини – підприємці-новатори, зокрема представники малого, мікробізнесу та самозайняті
особи.

У зв'язку з цим більшості людей доведеться переглянути власні компетенції, перекваліфікуватися та знайти себе на цьому поприщі.

Поетапна реалізація ідеї:
1. Попередимо масове безробіття до 2030 року;
2. Підвищимо ВВП України за рахунок розвитку малого та мікробізнесу та підвищення експорту готового національного продукту;
3. Підвищимо культурно-освітній рівень громадян та їхню національну свідомість й відповідальність;
4. Частково позбавимося таких негативних явищ, як субсидування малозабезпечених, спрощеної податкової системи, знизимо рівень тіньової економіки, зменшимо кількість пенсіонерів на 1 працюючого громадянина, частково повернемо трудових емігрантів в Україну, запустимо нові грантові проекти для соціальних підприємців спільно з міжнародними організаціями та фондами кредитування малого та мікробізнесу.

Посилання на повну ідею кандидата.

 

Привалов Сергій Валерійович

сб, 05/11/2019 - 04:46

Дуже добра думка з поглядом в майбутнє, але я вважаю, що треба дивитися ще раніше, та забеспечити в шкільних програмах учнів за весь час навчань розвиття свідомості стосовно стрімкого розвитку технологій, та навчання вчителями за напрямками, які в подальшому направлять до професії майбутнього, а не до вимираючої. Це треба школярам розвивати разом з думками про майбутнє, тоді прогрес буде прискорювати кроки, та наві технології швидше будуть втілюватися до життя. В азії вже є багато нароботок за таким фахом. Тому, вважаю слід більше звернути уваги на вже готові рішення, та перекваліфікувати їх на особливості нашого менталітету й швидкими темпами вструмляти до роботи з дітьми.

Василець Олеся Олександрівна

У відповідь до від

чт, 05/16/2019 - 14:12

Шановний Сергію Валерійовичу, дякую за Вашу оцінку мого проекту! Для шкіл бізнес освіта - це буде новий етап розвитку проекту, а поки що ми в тестовому форматі запроваджуємо загальнонаціональну програму перекваліфікації. Слідкуйте за нашими новинами, допомагайте втілювати проект у життя! буду рада нашій співпраці на цій ниві! дякую Вам!

Тихонов Олександр Анатолійович

ср, 05/15/2019 - 01:03

Доброго дня, чарівна пані, Олеся :) я теж н. лідер і бажав би з Вами дружити https://www.facebook.com/alex.sengra Дякую!

Трембовецький Борис Григорович

пт, 05/17/2019 - 13:46

Доброго дня! Запрошую Вас долучитися до команди інвесторів в будівництво першої в Україні колективної сонячної електростанції. Детально на моїй сторінці. Добавляйтесь в друзі та долучайтесь до команди. https://www.facebook.com/profile.php?id=100023010096279

Сергєєва Тетяна

ср, 05/22/2019 - 00:16

Доброго дня!
Впровадження бізнес-освіти, принаймні початкової, вже розпочато в загальноосвітніх школах. Перекваліфікації безробітних у підприємців також вже декілька років існує на базі Центрів зайнятості, там навіть надають на це невеличкі кошти, якщо є життездатний бізнес-план.
Все це добре та правильно, АЛЕ.
По-перше, далеко не кожна людина може перекваліфікуватись на іншу професію, а тим паче відкрити власну справу, особливо це складно для людей за 40.
По-друге, навіть якщо людина вміє щось гарно робити та є прагнення мати власну справу, де взяти гроші? Краундфандінг, іноземні гранти - це майже нереально.
По-третє, який бізнес відкривати - 10001 кав`ярню чи пекарню??? До того ж, навіть якщо людина наприклад гарно пече тістечка, як підприємцю їй доведеться займатись купою додаткової роботи, включаючи дозволи, сплату податків, я вже не кажу за маркетинг та організацію продаж.
Тому більшість підприємців прогорає, виживають лише 10%, не знаю звідки у Вас цифри в фантастичні 60%? Я Вам це кажу з власного досвіду, бо маю більше 10 років підприємницької діяльності і знаю про що кажу.
Підтримувати активних людей справи потрібно, навчати дітей у школах основам власної справи теж варто, але не треба це рекламувати так, що це може зробити кожен, хто заплатить за Ваш курс лекцій.
Можливо Вам вдалося знайти своє місце, то ділиться цим безкоштовно, якщо бажаєте, але ж Ви прагнете на цьому ще заробити, прикрашаючи реальність?!

Василець Олеся Олександрівна

У відповідь до від

чт, 05/23/2019 - 21:12

Пані Тетяно, щиро дякую за Вашу активну громадянську позицію! :-) Обов'язково долучайтеся до нашої команди і разом з Вами будемо генерувати нові ідеї та вдосконалювати нашу програму перекваліфікації та економічного добробуту громадян! :-)

Якщо хочеш поставити запитання Лідеру   зареєструйся   увійди

Громадська наглядова рада