Василець

Як зробити бізнес успішним: алгоритм від Олесі Василець

28 травня

Олеся Василець - одна з учасниць проекту "Нові лідери". Не заважаючи на молодий вік лідера,  на її резюме вже полюють міжнародні компанії.

Дівчина встигає працювати й помічницею депутата, й у громадській організації та ще має три види бізнесу. Як вона все встигає й чи може навчити інших?

Я працюю у бюджетному комітеті, помічником народного депутата,а паралельно у мене є бізнесовий холдинг, у якому три види бізнесу.Також я є волонтером ООН та виступаю з тренінгами з мікробізнесу.

Серед здобутків Олесі — робота у гігантських IT-компаніях,керування власною мережею танцювальних студій та кав'ярень. Лідеру 25 років і її резюме вражає.

Дівчина стверджує, що успіх залежить не від віку, а від бажань і прагнень людини, від того розвитку, якого вона прагне.

Читайте: Голосування Нові лідери 2 сезон. Сім помилкових тез

Як вплинула війна на Донбасі

Війна повністю змінила життя майбутньої бізнес-леді. Дівчина була змушена залишити свою домівку у Луганську та переїхати у Київ. Життя не було легким, адже вона бралася до будь-якої роботи, а інколи водночас працювала у трьох місцях .

Ввечері прибирала офіси. Мені одразу сплачували погодинно за роботу і я могла на ці кошти їсти день-два.

Лідер завжди прагнула допомогти  тим, хто залишився жити там - у війні.

Війна триває, люди гинуть, потерпають від матеріальних ушкоджень. Руйнуються будинки та долі людей. І звичайно, що для мене це все дуже болюче, дуже живе. Навіть через 5 років, я переймаюсь цим.

Як все починалось

Починала Олеся з тисячею гривень у кишені, 2014-го. Багато працювала і згодом взялася до того, що любить - відкрила студію східних танців, потім другу, згодом третю... Тепер їх у неї 5 по всій Україні. Шляхом спроб і помилок вивела власну формулу успіху.

Алгоритм провадження бізнесу Олеся запропонувала у проекті «Нові лідери».

Читайте: ТОП-25 Нових лідерів від Виборців 

Яка ідея лідера

Це курси перекваліфікації найманих працівників на підприємців малого бізнесу та мікробізнесу, а також на самозайнятих громадян. Не просто навчити, а перекваліфікувати і довести до фінальної точки, коли вони дійсно створили щось своє.

Насамперед він орієнтований на людей, чий фах під загрозою зникнення. Бо у світі все автоматизується й масове безробіття вже близько, певна дівчина.

Проблема

До 2030-го року зникне з економічного простору близько тисячі фахів - касири, таксисти, контролери, кондуктор, диспетчер таксі - більшість обслуговуючих посад, які заміщуються машинним виробництвом.

Вирішення проблеми

Олеся розуміє, що підприємницький хист мають не всі, тому пропонує у своїй програмі альтернативу - знайти сучасну роботу, що потребує більшої креативності й відповідальності.

Якщо людина була контролером  трамваю чи тролейбусу, то вона може отримати всю інформацію, для того щоб змінити свій фах раніше, ніж її скоротять.

Нагадуємо, як відбувалась перевірка голосів від виборців.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада