Бондар

Була чітка модель оцінки - Роман Бондар про відбір 10-ки і враження від виступів

21 серпня

Член Відбіркового комітету проекту "Нові лідери", керуючий партнер компанії Odgers Berndtson Ukraine Роман Бондар розповів, як проходив відбір 10-ки лідерів зі ста найкращих, на що звертали увагу та які враження лишились після виступів лідерів.

Далі - пряма мова.

- Була чітка модель оцінки. Наша думка, плюс думка аудиторії.

Ми вивчали три блоки компетенцій:

  1.  програмну мету, через масштаб, практичність, актуальність і конкретні результати
  2.  компетенції, через професійний досвід, експертні знання, здатність керувати людьми і процесами
  3.  лідерство, через рівень харизми, здатність залучити аудиторію, впевненість у собі і демонстрований рівень енергії

ВК

Тепер про враження. Ділюся власними.

Перше незабутнє враження - Відбірковий комітет. Це дуже круті люди, з надзвичайно широким горизонтом відповідальності, інтелігентності та ерудиції.

Люди, гідні наслідування, нова еліта України. Без жартів.

Я захоплений глибиною і змістовністю Ольги Айвазовської, цепкостью і гостротою розуму Ярослава Юрчишина, людяністю і співчуттям Таміли Ташевої, розважливістю та якістю моралі Андрія Вишневського, виваженістю та рівнем інтелекту Гліба Вишлінського, проникливістю і судженнями Світлани Матвієнко. Спасибі вам за 46-ти годинну пригоду!

відб

Друге незабутнє враження - ведучий проекту. Сергій Притула. Дивовижна людина. Зовсім не очікував.

Безодня чарівності і доброти, обеззброює щирість і відкритість світу, спритний розум і тонке почуття здорового глузду, загострена справедливість і співчуття до оточуючих, згусток енергії. Слідкуйте за його кар'єрою. Повірте, у нього велике майбутнє.

ЧитайтеСІЛЬСЬКІ ГОЛОВИ ІНКОЛИ КРУТІШІ ЗА ОКРЕМИХ УРЯДОВЦІВ - АЙВАЗОВСЬКА ПРО КАСТИНГ ДЕСЯТКИ ЛІДЕРІВ

притула

Третє незабутнє враження - учасники проекту. І ось що я хочу сказати:

  • Не очікував побачити в сотні таку велику кількість сильних людей. Всі, за рідкісним винятком, - носії історії досягнень, перемог і боротьби. Гідних наслідування і спадкування.
  • Захоплює, коли лідер ототожнює себе з прагненням досягти складної (неможливої), але дуже актуальної, важливої і значущої ідеї.
  • Надсажування і розмахування руками до доброго не приводить. Для впливу на аудиторію лідерові не обов'язково "брати на горло", петушитися, вібрувати і випинати гонор. Досить чітко говорити, по суті, випромінювати впевненість, наводити аргументи, сяяти поглядом і щиро вірити в те, що говориш.
  • Найкраще враження справили герої, яким було все одно, переможуть вони чи ні. Свою ідею вони присвятили роки до і присвятять десятиліття після проекту. Така наполегливість і послідовність у досягненні мети просочує повагою.
  • Деяким не вистачило опрацювання свого виступу: плутанина в образах, розмиті висновки, велика кількість емоцій, поверховість. А ось у залік йшли: чітка структура виступу, логіка між слайдами, мультимедійність, аргументи і конкретика, лаконічність, жорсткий контроль часу
  • Відрізнялися герої, які змогли розповісти свою історію зі зрозумілою зав'язкою, введенням у проблему, озвученими обставинами, описаним контекстом, виділеним конфліктом, представленим баченням майбутнього, далекими цілями і ясним мотивом.
  • Харизма - сильний козир. Чарівність, вміння подобатися, контроль уваги аудиторії і артистичність творять чудеса і створюють перевагу над іншими.
  • Однією харизми - недостатньо. Пустота і беззмістовність за красивою картинкою засмічує гірше повітря, зіпсованого у тісному ліфті.
  • Українські жінки - неймовірні! Відвага, напористість, рішучість, глибина переживання, турбота про оточуючих, ступінь служіння - вищий за очікування.
  • За сотню було повне різноманіття: за віком, статтю, енергії, сфері роботи, професійного досвіду, рівню харизми тощо. - це досягнення проекту
  •  Громадське і громадянське лідерство в Україні - це шлях багаторічної важкої і послідовної боротьби і проламування бетонних стін корупції, популізму, невігластва, злого умислу і пофігізму.
  • Ідея - єдине вічне паливо. Тяга до слави, визнання з боку оточуючих, тусовки в колі схожих, спільний кіпіш - каталізатори нестійкого дії. Тільки служіння ідеї може змусити долати позбавлення, справлятися з жорстокими ударами долі, відновитися після трагедій і продовжувати незважаючи ні на що.
  • Щирість - консервний ніж, який розкриває будь-яку консервну банку цинізму, підозр, скепсису, недовіри і критики. Автентичність, відкритість, вразливість, саморефлексія - інгредієнти секретного соусу для страви під назвою лідерство.
  • Лідер зобов'язаний бути впевненим в собі для того, щоб вести крізь невизначеність, вселяти безпеку і надійність тим, хто слідує за ним / нею. Однак впевненість не повинна гнити самозакоханий і егоїзмом. Інакше замість лідерства виходить мудаковатость.

І це лише деякі інсайти з багатьох.

енровео

Загальний висновок такий. Україна буде успішною як нація і як держава. Однозначно. Нова пасіонарна щільність, поросль героїв не видно на перший погляд, але їх багато, особливо в регіонах.

Проект дав мені чітке розуміння - Україна вилікує себе сама. Позбавить від колоніального мислення, архаїчних державних інститутів.

Потрібен час.

Плюс, непохитна рішучість. Плюс, бачення майбутнього. Плюс, прагнення об'єднуватися, будувати партнерство і кооперацію. Плюс, бажання брати владу.

иєлє

 

Нагадаємо, про свої враження розповів і член Відбіркового комітету Нових лідерів і виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин.

Інші новини

Громадська наглядова рада