дайджест

Дайджест досягнень лідерів: економічний форум та справедливі черги для переселенців

21 листопада

Учасники Нових лідерів не зупиняються на досягнутому, незважаючи на те, що проект закінчився і відомо ім’я переможця.

Кожен у рамках власного проекту й надалі робить багато корисного для країни. Ми публікуємо традиційний дайджест досягнень лідерів.

Так, хтось прагне залучати іноземні інвестиції в Україну, чи допомагає у працевлаштуванні студентам. Хтось планує створити притулок для тварин, а хтось допомогти дітям з вадами слуху.

Роман Григоришин

Роман Григоришин є засновником Національної інвестиційної платформи ProUkraine.com. Він прагне залучати іноземні інвестиції в Україну.

Саме тому він створив інвестиційну платформу ProUkraine, реалізація якої дасть чітку карту пропозицій, куди можна вкладати кошти, будь-то агробізнес, IT-проекти, нерухомість, будівництво тощо.

Роман з командою вже врятували невеличке село на Одещині від занепаду - завели туди Іранську компанію, викупили комерційні права на підприємство, закупили нову техніку , облагородили базу та підвищили заробітні плати.

Сергій Чуріков

Лучанин Сергій Чуріков прагне створити умови для легального ввезення вживаних авто з ЄС.

А для цього необхідно скасувати обмеження на ввезення та продаж усіх авто з пробігом, встановити розумні податки (близько 25% вартості авто).

Чоловік вже порахував: від автолюбителів, які хочуть вчепити на іноземне авто українські номери, - скарбниця щороку отримає понад 20 млрд гривень.

Також проект дасть поштовх до розвитку малого та середнього бізнесу, збільшення податкових надходжень через збільшення споживання палива, покращення мобільності трудових ресурсів, задоволення потреб українців у засобах пересування та легалізація автомобілів на іноземних номерах.

Людмила Чеховська

Тернопільська волонтерка Людмила Чеховська прагне захистити та допомогти безпритульним тваринам, створити для них притулок у Тернополі.

Разом з БФ "Вірні друзі" Чеховська проводить благодійні акції, кошти з яких направляють на створення притулку.

Вже два роки поспіль організовують Марш за права тварин, який привертає увагу українців.

Людмила з чоловіком створили сайт, на якому можна ознайомитись з новинами про підопічних та благодійними акціями.

Для реалізації мети не вистачає приміщення для притулку. Тому Людмила прийшла на проект "Нові лідери", щоб залучитись підтримкою не байдужих українців.

Читайте: Роздільні баки у кожному дворі та лінгвістичний хаб: дайджест досягнень лідерів

Руслан Калінін

Руслан Калінін на власному досвіді знає про проблеми переселенців, саме тому вирішив допомагати їм.

Разом із однодумцями заснував і очолив Всеукраїнську асоціацію переселенців і допомагає вирішувати питання з житлом та роботою.

За рахунок коштів німецького банку KFW реконструйовано 13 об’єктів.

У 2018 році Україна отримала новий грант у розмірі 9 млн на забезпечення житлом ВПЛ. Руслан працює над тим, щоб створити справедливу чергу на отримання тимчасового житла, будівництво та реконструкція якого фінансують громадські організації.

Ірина Лисенко

Забезпечити всі області України приладами ранньої діагностики слуху у новонароджених - саме таку ідею просуває Ірина Лисенко, яка стикнулась з цієї проблемою, адже її дитині поставити діагноз 100% глухота у віці 2 років.

Зараз вона очолює громадську організацію, яка допомагає батькам дітей з вадами слуху.

Організація розробила державний план заходів "Почути світ" за підтримки Міністерства фінансів.

Ірина разом з командою вже вдруге проводить табори для дітей у санаторії Дачному на Волині.

Цього року допомогли оздоровитись 75 дітям.

Читайте: Дайджест досягнень лідерів: Повноцінний суд присяжних та безпечні дороги

Юрій Пивоваров

Юрій Пивоваров прагне будувати успішне майбутнє України шляхом об'єднання людей, які мають бажання та можливості змінювати світ на краще.

Для цього організував Київський міжнародний економічний форум, головною темою якого є майбутнє економічного розвитку. Щорічно на форумі обговорюються найбільш важливі проблеми не лише для України, а всього світу в цілому.

Вже п'ятий рік Юрій організовує форум, який збирає у столиці представників влади, успішних бізнесменів та провідних економістів з усього світу.

 

Дмитро Ковбасюк

Стимулювання молоді, яка має на меті мінімізацію відтоку кваліфікованих кадрів з України - таку мету має депутат Лиманської районної ради Дмитро Ковбасюк.

Його проект UFuture - це стипендії для випускників, оплата курсів та репетиторів для отримання стипендії під час навчання в ВУЗах та допомога у працевлаштуванні. 

Зараз програма UFuture працює у трьох школах Лиманського району: Крижанівці, Фонтанці та Чорноморському. Після зарахування і до закінчення навчального закладу студентам виплачуватимуть щомісячну стипендію в розмірі 2500 грн.

Після закінчення вузу їм буде надана допомога у працевлаштуванні у компаніях, які уклали меморандум. 

 

Нагадаємо, раніше ми також робили дайджест досягнень лідерів.

До слова, повні презентації проектів всіх Нових лідерів можна переглянути на сайті у розділі Відео та на нашому YouTube-каналі.

Інші новини

Громадська наглядова рада