1

Державні послуги онлайн: проект Лесі Чміль

24 червня

Леся Чміль — учасниця проекту Нові лідери 2. Вона знає, як спростити життя кожного українця та зекономити дорогоцінний час.

Держава в смартфоні — це реальний процес переходу різноманітних державних послуг в онлайн. Нині таких електронних сервісів уже понад 120, але популярні поки одиниці.

Отримати довідку, зареєструвати авто чи земельну ділянку та навіть відкрити власний бізнес. Усе це в Україні віднедавна можливо зробити онлайн. Більше жодних чиновницьких кабінетів і черг — лише комп’ютер та інтернет. Нові державні сервіси неабияк оцінили й молоді батьки: адже оформити допомогу по народженню дитини також стало значно швидше і комфортніше — в онлайн.

Ще один приклад успішного сервісу — електронний кабінет водія. Ця послуга не лише значно пришвидшить процес реєстрації машини, а й дала змогу уникнути шахрайства при купівлі вживаного автомобіля.

Читайте: Як збудувати майданчик чи організувати фестиваль за громадський бюджет: проект Артема Стельмашова

Електронних державних послуг в Україні — вже понад 120, але вони ще не настільки популярні. Новим сервісам бракує елементарної промо-кампанії. Виправити це планує учасниця другого сезону проекту Нові лідери Леся Чміль.

Справі електронних державних послуг вона віддала останні 4 роки. Тож переконує: електронні сервіси справді варті того, щоб ними користувалися мільйони українців. Треба тільки показати, наскільки вони зручні та корисні.

І згодом, як сподівається Леся Чміль, українці не витрачатимуть свій час у чергах до чиновників, отримуючи більшість державних послуг саме онлайн.

Нагадуємо, нещодавно вийшов сюжет про проект Земфіри Кондур.

Інші новини

Громадська наглядова рада