апьтаьаьр

Результати діяльності Нових лідерів після закінчення проекту. Що нового?

26 березня

Пройшов деякий час після закінчення проекту «Нові лідери», та ми не забули про наших героїв.

Тому і вирішили дізнатися: Як зараз живуть наші учасники? Чи реалізували проекти та про які успіхи готові нам розповісти?

Почнімо з переможця «Нових лідерів» Максима Бородіна. Для реалізації проекту  він  отримав грошовий приз — понад 1 млн. грн.

Лідер Бородін Максим – переможець «Нових лідерів».

 

Максим Боронін


Проект: «Боротьба з екологічним забрудненням промислових міст України».

Читайте: Фінал національного телепроекту "Нові лідери"

Про успіх у проекті та розпорядження коштами  Максим розповів на своїй Facebook сторінці, розписавши по пунктах :

  • На цей час придбано 6 IP камер для Запоріжжя та Кривого Рогу. Найближчого тижня передаємо їх активістам на місцях та будемо допомагати з встановленням та організацією онлайн виводу зображення та зберігання щотижневого архіву.
  • У Маріуполі,  ми встигли встановити ще одну камеру на доменне виробництво Азовсталі.
  • Придбали сучасний відеореєстратор для архіву.
  • Придбали високоякісну компактну камеру для знімання та карту пам'яті до неї. (Деталі згодом).
  • Зроблено передплату постачальнику вимірювального обладнання та обговорено ціну та умови з виробниками напряму. Частина обладнання для Маріуполя, та частина для Запоріжжя та Кривого Рогу. Чекати будемо десь 2 місяці.
  • З придбанням квадрокоптеру поки трошки пригальмували — чекаємо на нові моделі DJI. Окрім того отримали пропозицію від DRON.UA приїхати до Києва та спробувати нові MAVIC ZOOM або PRO.
  • На жаль, зараз ми не можемо подати в суд за надмірне забруднення навколишнього середовища підприємством «Метінвест». Але лише впродовж останнього місяця в мене було  дві зустрічі з чинним та колишнім депутатом Бундестагу і я зробив усе можливе, щоб вони зрозуміли СПРАВЖНЮ ситуацію з екологією.

 

Лідер Друзенко Геннадій

 

Друзенко


Проект: «Мобільна клініка для "сірої зони"».

Зміни у проекті за рік:

- ПДМШ працює в штатному режимі. Вже ближчими місяцями досягнемо цифри в 60 тис. пацієнтів в зоні АТО/ООС. Проект «Мобільна клініка для «сірої зони» не був розпочатий через відсутність фінансування,  - повідомив Друзенко Геннадій.

ЧитайтеУ генштабі вважають, що хай краще солдати повиздихають, ніж в армії будуть добровольці

 

Лідер Ірина Заславець

 

Заславець

 

Проект: «Створити дієву систему трансплантації органів».

Зміни у проекті за рік: На сьогодні активістка є головою «Всеукраїнської платформи донорства "iDonor» і співпрацює з агенцією Gres Todorchuk.

Разом вони працювали над комунікаційною стратегією iDonor, а також супроводжували міжнародну конференцію, присвячену впровадженню посмертного донорства. На конференції було підписано петицію, яку Ірина передала спікеру Верховної Ради.

ЧитайтеПроект про трансплантацію органів

- Трансплантація врятована! Сьогодні парламент виправив помилку уряду, відтермінував введення єдиної інформаційної системи трансплантації до 01.01.2020 року. Цим ми створили законодавчий захист лікарям, які роблять родинну трансплантацію в Україні й вони можуть сміливо заходити в операційні, проводити операції, не хвилюючись, що завтра їх назвуть «чорними трансплантологами» і порушать кримінальну справу, - радісно повідомила Ірина.

А от  28 лютого Верховна Рада України ухвалила закон 9461-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині".

Завдяки діяльності нашого лідера в українських пацієнтів з’явився шанс на порятунок!

 

 

Лідер Зауральський Ростислав

 

Зауральський


Проект: «Програма заготівлі, зберігання і використання аутоплазми».

Зміни у проекті за рік:

- Насправді, проект успішно працює вже 18 років. Моєю метою було – подарувати його Україні, але, на жаль, країна втратила таку можливість. Щодо самих змін у проекті? То все як було… Проект був, є та буде,  - розповів Ростислав.

ЧитайтеПологи без ускладнень

 

Лідер Денис Мінін

 

Мінін

 

Проект: «Розвиток та популяризація здорового способу життя».

Зміни у проекті за рік: На Facebook сторінці Денис   ділиться результатами  своєї роботи. Проект не тільки не зупинився, він величезними кроками рухається вперед.

- Позавчора у мене було встановлення спортивного майданчика  в  звичайному дворі. Вчора проводив лекції про здоровий  спосіб  життя для 5-11 класів. Сьогодні відкрив  ще один клуб Workout Academy, де ми на регулярній основі проводимо БЕЗКОШТОВНІ тренування для дітей з малозабезпечених сімей, дітей сиріт, які втратили своїх батьків на війні. Завтра складаємо графік туру під назвою "Приїдемо в кожен двір». Так, саме в кожен, - пише Денис:

ЧитайтеЛідер Денис Мінін: як привити любов до спорту цілій нації

Також Денис і його команда планують  приїхати  до кожної дитини й провести  майстер-класи, групові тренування. Адже масовий і доступний спорт  - це дійсно круто та важливло.

 

 

Лідер Ольга Матюшина

 

Матюшина

 

Проект: «Збереження Біличанського лісу».

Зміни у проекті за рік:  Депутати Коцюбинського блокують повернення ділянок, але прокуратура виграє суди.

На даний момент ні один гектар лісу не забудований. Ольга  разом з громадою продовжують боротись!

- На початку березня прокуратура разом з Кабміном відстояла в Господарському суді кілька перших ділянок Біличанського лісу попри те, що владу в Коцюбинській селищній раді захопили у протиправний спосіб представники “Нових облич”, - розповіла Ольга

ЧитайтеЇї найбільша відповідальність - збереження Біличанського лісу площею шість з половиною тисяч гектарів

Оскільки Ольгу протиправно прибрали з реєстру як селищну голову Коцюбинського, вона  не могла допомагати прокуратурі та Кабміну в процесі.

За даних обставин Лідер могла бути присутня на судах як вільний слухач.

Варто зауважити, що Біличанський ліс під загрозою. З боку Гостомеля нищать дерева на одній з ділянок, де власник вирішив будуватися.

На ділянку накладений арешт на відчуження і на використання, але попри це 8 березня працівники НПП “Голосіївський” помітили техніку, зрубані дерева, які намагалися незаконно вивезти. Працівники викликали поліцію. В результаті техніка виїхала з ділянки без  зрубаних дерев.

Також активістка пригадала і про проект лікаря Зауральського :

- Принагідно хочу додати, що стаціонар, на базі якого ми хотіли реалізувати проект лікаря Зауральського (заготівля аутоплазми), дозволила закрити самопроголошена влада  в Коцюбинському. Це при тому, що в приміщенні стаціонару (коштом  у тому числі й громадських організацій) був зроблений ремонт, - розповіла Ольга

Ольга наголошує, що самопроголошена влада разом з владою Ірпеня нищить у такий спосіб медицину і все навкруги. 

 

 

Лідер Бреус Сергій

 

Бреус

 

Проект: «Створення правничого хабу для людей похилого віку».

Зміни у проекті за рік: 

- Починаючи з жовтня 2018 року мені вдалося провести понад 25 правоосвітніх тренінгів для людей старшого віку. Заходи проходили не тільки в Києві, але і в Київській області,  - повідомив Сергій 

ЧитайтеПравничий хаб для людей похилого віку

 Лідер розповів, що  вже сформувалася стійка група з 30 людей старшого віку, які системно відвідують правоосвітні заняття. Вони перетворилися на справжніх громадських захисників, які застосовують свої знання на практиці, борються за справедливість та поширюють серед своїх близьких правові механізми вирішення проблем.

- А в лютому 2019 року вдалося організувати точку доступу до права в серці столиці — в бібліотеці імені Плужника, що знаходиться по вулиці Прорізній, 15. Тому боротьба за права людей продовжується, - гордо відповів Сергій.

 

Лідер Петрова Анна

Петрова


Мета проекту: Підвищити рівень економіки України через розвиток підприємництва.

Зміни у проекті за рік: 

- Я займаюсь розвитком підприємництва в офісі з розвитку МПС при міністерстві економіки та торгівлі. Проект розвивається. Працюємо над онлайн платформою та центром підприємництва, - зауважила Анна

ЧитайтеПідвищення економіки україни через розвиток підприємництва

Лідер Сергій Замідра

Замідра


Проект: «Прискорення інноваційного розвитку України через створення мережі невеликих розумних містечок та громад на основі практики  розумного містечка Немішаєве».

Зміни у проекті за рік

Сергій також розповів про зміни у проекті та його успіхи:

  • З моменту закінчення «Нових лідерів», я продовжував розвивати проект.
  •  Немішаєве вдруге отримало 1 місце в конкурсі «Найкращі практики місцевого самоврядування» - від Ради Європи (грудень 2018). Переміг проект «Формування карти мереж зовнішнього освітлення, за допомогою смартфонів» - реалізований спільно з Немішаївським молодіжним парламентом. 
  • Продовжуємо активно розширяти коло партнерів готових реалізувати тестові проекти на базі нашого селища.
  • В даний час розробляються системи дистанційного зняття лічильників води та моніторингу громадського транспорту.
  •  Спільно з партнерами розпочали дослідження моделей аналітики стану доріг на основі даних аерофотознімання.
  •  На запрошення фіналіста “Нових лідерів” Олександра Славського відвідав з семінаром громади Одеської області.

ЧитайтеЗробити Немішаєво містечком майбутнього


Лідер Олександр Славський

Славський


Проект: «Розвиток соціального підприємництва».

Зміни у проекті за рік: 

- Наразі всеукраїнською коаліцією громадських організацій проведено великий проект щодо розвитку Соціального Підприємництва за підтримки Європейського Союзу. Отримали підтримку у відкритті декілька десятків нових проектів соціального підприємництва. Проведено масштабні  форуми та конференції, - повідомив Олександр.

Читайте: Як розвивати соціальне підприємництво в Україні

 

фінал

 

Отже, підбиваємо  підсумки діяльності наших лідерів за рік. Кожен із них проявив себе по-різному, кожен із них не втрачає віру і рухається вперед.

Проект «Нові лідери», безсумнівно, дав їм надію і поштовх для подальшої діяльності. Бажаємо успіхів та реалізації нових задумів!

 

Інші новини

Громадська наглядова рада