Фінал

Всупереч зрадофілам, вийшов приємний сюрприз. Нові лідери 2018 - як це було

30 листопада

Національний проект “Нові лідери” стартував 12 березня 2018 року і проходив у чотири етапи.

Проект заснований 34 громадськими організаціями та підтриманий групою StarLightMedia. Учасники повинні були представити свої ідеї на розгляд експертів, ЗМІ та інтернет-аудиторії.

Перший етап - реєстрація. На цьому етапі подавалися заявки Лідерів, шляхом заповнення Анкети. Кожна анкета, опублікована на сайті, проходила верификацію від Наглядової Ради.

Також можна було зареєструватися як Виборець і віддати свій голос за Лідера. Можна було переглянути список усіх кандидатів, прочитати їхню Програмну мету, подивитися Відеопрезентацію та детально вивчити їхню біографію.

Крім того, була можливість особисто поставити запитання Лідеру.

За період від 12 березня до 30 квітня було подано 1387 анкет, з них перевірку пройшли 854. Ці анкети опублікували на сайті (анкор на всіх лідерів) для інтернет-голосування і переходу у наступний етап - 100 лідерів.

Після запуску проекту полетів шквал обурення, критики та вигаданих історій - було неприємно, але “Нові лідери” спокійно працювали далі.

Паралельно запустили ролики з авторитетними людьми, які підтримували проект: Владислав Троїцький, Надія Матвєєва, Олег Рибачук, Сергій Притула, Вадим Карп’як, Олена Фроляк, Олександр Положинський,Томаш Фіала, Андрій Длигач, Олексій Мацука та багато інших.

Усі вони вірили у проект та закликали українців реєструватися.

За правилами проекту, перші 50 лідерів проходили за результатами онлайн-голосування, а ще 50 - відібрали члени Відбіркового комітету

За період відбору у сотню лідерів на сайті зареєструвалися 152 тис. українців.


Звісно, голоси Виборців перевірялися і навіть була заблокована сторінка шахрая, який пропонував за гроші накрутити голоси.

Після цього сайт “Нові лідери” пройшов перевірку захищеності, а ще двох лідерів було виключено з проект за окремі порушення Кодексу лідера.

30 травня, завершилось голосування виборців за програми учасників проекту.

І почався третій етап проекту “Нові лідери”, наприкінці якого Відбірковий комітет із сотні Лідерів обирав 10 учасників четвертого етапу - телевізійного.

Період проведення третього етапу тривав з 1 червня 2018 року по 7 вересня 2018 року.

Спочатку стали відомі перші 50 учасників, які набрали найбільше голосів виборців. Перевірка голосів топових за результатами голосування 50-ти Лідерів тривала до 3 червня включно.

Всі голоси з однієї ір-адреси, які не підтвердились під час аудіювання, були видалені у Лідера під час фінальної перевірки голосування.


Друга половина сотні лідерів була оголошена 4 червня за результатами рішення Відбіркового комітету.


Читайте: Обирали мрійників, а не фантазерів: Виборці та Відбірком презентували сотню найкращих на проекті “Нові лідери"


Разом із початком третього етапу проекту “Нові лідери”, який тривав 2,5 місяці, стартував Онлайн-Університет Лідерів, де лектори в онлайн-режимі давали поради, як працювати з антикризовим PR, як вести переговори та проводити виступ, наводили результати соціологічних досліджень та ділились власним досвідом.

Перша зустріч сотні лідерів і, відповідно, перша лекція відбулась 12 червня.

Усього у форматі Онлайн-Університету для учасників проекту провели понад десяток лекцій.

Доступ до матеріалів Університету мають і лідери, і виборці.

Протягом 2,5 місяців третього етапу на телеканалах СТБ та ІСТV виходили сюжети про сотню лідерів та зміст їх програм. Переглянути їх можна за посиланням: https://goo.gl/v4qduw


Також упродовж етапу, сотня лідерів надсилала агітаційну кампанію і її публікували на сайті та на сторінці у Facebook Нові лідери. Це були матеріали різного характеру - сюжети в місцевих ЗМІ чи ефіри на радіо, великі матеріали про успіхи проекту та навіть блоги.

По закінченню третього етапу - вся сотня проходила кастинг до 10 лідерів. У кожного було 3 хвилини на презентацію. крім цього, лідери мали дати відповідь на запитання, які виникли у членів Відбіркового комітету.

17 серпня, у перший день кастингів, на сайті “Нові лідери” оприлюднили ім’я ведучого телевізійної версії - Сергія Притули,а Відбірковий комітет оприлюднив критерії Відбору 10 лідерів.

З початком кастингів, проект вийшов на фінішну пряму. За результатами презентації, Відбірковий комітет обрав десять учасників.

Підготовка до кастингу розпочалась за кілька днів до старту - закінчували встановлювати декорації у студії, учасники проекту в останню мить перероблювали презентаційні матеріали, а телефон редакції сайту “Нові лідери” розривався від дзвінків.

Від самого ранку 17 серпня перші лідери почали прибувати в місце збору всіх лідерів, де їх гримували, проводили інтерв‘ю, і де можна було відпочити перед виступом.

За хвилину до виступу, перед входом до зали з відбірковим та глядачами, кожного із сотні лідерів зустрічав Сергій Притула та розігрівав лідерів питаннями, інколи провокативними та незручними, часом підбадьорював та аналізував виступ учасника.


Загалом кастинг десяти найкращих лідерів тривав з 17 по 19 серпня. 

На увесь процес - виступ, питання від Відбіркому, інтерв'ю з Притулою - віддавалось близько 20 хвилин. Однак у перший день презентації учасників затягнулись, і Відбірковий комітет вислуховував виступи до глибокої ночі.

Не обійшлось і без сюрпризів - на третій день проекту Сергій Притула ночував у гримерці, а судді опівнічним рішенням скасували усі виступи в онлайн-режимі (їх було три). Так, Дмитро Наталуха планував відеоконференцію з Мальти, але, дізнавшись про зміну правил, полишив свої справи і прилетів в Україну, аби виступити на проекті.

І ось, барабанний дріб - 4 жовтня, о 22:20 на телеканалі ICTV стартував телевізійний етап проекту “Нові лідери”, який тривав з жовтня по листопад 2018 року. Перший випуск програми переглянуло близько двох мільйонів телеглядачів.

Перші дві програми були присвячені презентації проектів учасників та відбору у 10-ку фіналістів.

Читайте: Репортажі з першого і другого випуску

Також 11 жовтня в день оголошення 10 фіналістів на сайті “Нових лідерів” вийшло ексклюзивне інтерв’ю з ведучим проекту - Сергієм Притулою. 

А після оголошення 10 лідерів Відбірковий комітет оприлюднив протокол голосування за презентації усіх учасників.

Усім лідерам, хто увійшов у десятку кращих, був запропонований вибір: отримати пакет соціальної реклами або продовжити боротьбу далі.

У четвертому етапі проекту долю лідерів вирішували глядачі шляхом смс-голосування або за допомогою додатка “Телепортал”.

18 жовтня - третій випуск і перше випробування фіналістів. Учасників телепроекту розділили на дві команди - “жовтих” і “синіх.” Їм дали бюджет 20 тисяч гривень. Чи вдалося за короткий термін їм змінити життя громади, і які виходи знайшли лідери з цих ситуацій, аналізувало жюрі у прямому ефірі на ICTV.

За результатами глядацького голосування, першим проект покинув лікар Ростислав Зауральський. Він представляв програму заготівлі, зберігання і використання аутоплазми. 


У четвертому випуску 25 жовтня - лідерів перевіряли на детекторі брехні, проект покинули одразу два учасники - Олександр Славський та Сергій Бреус.

Олександр Славський прийшов на проект “Нові лідери” з метою розвинути підприємництво в Україні, адже це необхідний інструмент вирішення багатьох проблем.

Сергій Бреус - 26-річний чоловік, прийшов на “Нові лідери” з проектом “Правничий хаб для людей похилого віку”. У його рідному місці він улюбленець пенсіонерів, адже надає їм безоплатну правову допомогу.


Читайте: Чесні мери та неподані декларації: як учасники "Нових лідерів" пройшли детектор брехні 

У п’ятому випуску 1 листопада - лідери висловлювали свої позиції із найбільш гострих суперечливих питань українського суспільства.

На замовлення проекту "Нові лідери" компанія Ukrainian Sociology Service провела всеукраїнське соціологічне дослідження з актуальних питань, які розділяють українське суспільство.

Серед них – введення смертної кари за корупцію, розрив дипломатичних стосунків з Росією, дозвіл на вільний продаж зброї, легалізація легких наркотиків і проституції.

І проект покинули Ірина Заславець та Анна Петрова за результатами глядацького голосування.

Ірина Заславець - журналістка, яка перемогла рак і тепер намагається створити в Україні дієву систему трансплантації органів та прищепити культуру донорства.


Анна Петрова - засновниця та генеральна директорка Startup Ukraine, яка прийшла на проект, щоб рівень економіки України через розвиток підприємництва.


Шостий випуск 8 листопада - півфінал на проекті Нові лідери. Ведучі каналу ICTV Оксана Соколова (Факти тижня. 100 хвилин з Оксаною Соколовою), Павло Казарін (Ранок у великому місті) та Вадим Карп’як (Свобода слова) викликали учасників на жорстку розмову.

П’ятеро півфіналістів переконували журналістів і глядачів, що саме вони гідні перемоги.


Так, за результатами глядацького голосування проект покинули Денис Мінін та Геннадій Друзенко

Денис Мінін - лідер руху воркаут в Україні, який побудував тисячі спортивних майданчиків та активно популяризує здоровий спосіб життя.

Геннадій Друзенко - волонтер, який вже чотири роки з командою медиків рятує життя людей на Донбасі і створює мобільну клініку для сірої зони.

Читайте: Улюблені фіналісти та емоції Сергія Притули у півфіналі проекту Нові лідери 

15 листопада. Фінал. Ольга Матюшина, Сергій Замідра та Максим Бородін змагалися за перемогу у проекті та головний приз - 1 мільйон гривень на реалізацію своєї ідеї.

Трійка фіналістів захищала свої програми та розповідали, що вже зробили для реалізації своїх проектів.

Максим Бородін є головою фракції "Сила людей" у Маріупольській міській раді, який бореться з екологічним забрудненням промислових міст України.

Сергій Замідра - селищний голова Немішаєво зауважив. Головна ідея його проекту - прискорення інноваційного розвитку України через створення мережі невеликих розумних містечок та громад на практиці Немішаєво.

Ольга Матюшина - наймолодша жінка-мер в Україні м. Коцюбинське. Вона прагне зберегти 6,5 тис гектарів Біличанського лісу, оскільки ця територія слугує природним бар’єром для Києва та постачає кисень для всього правого берега міста.

Оскільки її проект реалізувався за період участі Ольги, вона зробила заяву, якщо виграє мільйон - віддасть його Ростиславу Зауральському для реалізації його проекту і Коцюбинському.

Переміг у проекті Максим Бородін. Він отримав найбільшу підтримку аудиторії.

Протягом прямих ефірів чоловік доводив, що гідний стати переможцем.


Також на ефірі були присутні дві учасниці, які пройшли в 10, але відмовились від участі, в обмін на пакет соціальної реклами.

Читайте: Якщо зі мною щось станеться - моя команда стане злішою і не зупиниться - Максим Бородін 

Отже, майже 5000 показів рекламних роликів, сюжети у новинних блоках і сама програма. Аудиторія в Інтернеті близько 8 млн осіб і більше 300,000 глядачів.

Одним із найприємніших сюрпризів для редакції “Нових лідерів” стало те, що проект Нові лідери виявилося одним із найприємніших сюрпризів телевізійного 2018 року. Дякуємо за позитивні відгуки у коментарях та ще більше вдячності “зрадофілам”, які не вірили у проект, або розпускали плітки. Без вас ми б не стали сильнішими.

 

Інші новини

Громадська наглядова рада