держуправління

Які зміни Нові лідери пропонують у державному управлінні

24 червня

Державним управлінням та змінами у ньому з п'ятдесяти лідерів цікавляться шестеро: Євген Кунь, Юрій Бараник, Віталій Дяків, Ігор ЯщенкоАртем Стельмашов та Леся Чміль

Євген Кунь

Кунь

Євген турбується про стан води та труб у нашій державі, щоб зберегти ключовий ресурс XXI століття - воду? лідер прийшов на другий сезон проекту Нові лідери. 

— Україна наразі має найменші запаси питної води в Європі. Через те, що вона дуже довго забруднювала воду і не чистила її. І це міф, що вода і так чиститься, — говорить Євген

Ідея проекту Євгена базується на створенні аналітичної, комунікаційної та освітньої платформи для напрацювання національної політики у сфері модернізації, розвитку та якісного управління інфраструктурою міст: водоканалами, теплопостачальними підприємствами, сміттєпереробними комплексами тощо.

ЧитайтеЦентр модернізації міста та збереження питної води: проект Євгена Куня

— Центр модернізації міста - це комунікаційна платформа, де за допомогою методологій та експертного середовища можна змоделювати і відпрацювати план для кінцевого споживача. Ціль — дати якісну послугу. Для країни — зберегти ключовий ресурс XXI століття, яким називають воду,— розповів лідер.

Юрій Бараник

Бараник

ЧитайтеВсеукраїнська інтернет-платформа скарг і пропозицій: проект Юрія Бараника

Ефективна антикорупційна політика — саме таку ідею пропонує Юрій Бараник. Він мріє побороти комунальну недбалість для цього і прийшов на Нові лідери 2.

Юрій хоче створити загальноукраїнський портал, де збиратиме та аналізуватиме скарги  українців зв'язаними з послугами чи корупцією.

— Згодом цю інформацію аналізуватимуть та систематизуватимуть в загальноукраїнський рейтинг найкращих і найгірших міст та служб. Це має додати ефекту конкуренції,— говорить Юрій.

Новий лідер вірить, що виносячи проблему на загальний осуд її можна буде вирішити та запобігти майбутнім проявам недбальства чи корупції.

Віталій Дяків

дяків

ЧитайтеЕлекронна платформа реєстру землі: проект Віталія Дякова

Віталій Дяків хоче запровадити в Україні електронну платформу надання землі, яка буде першою у Європі. 

— Метою моєї ідеї є надання справжнього шансу кожному громадянину України реалізувати своє право на безоплатне отримання земельної ділянки без корупційних ризиків, без оцінних суджень, безпристрасно та відкрито,— говорить Віталій.

Що це дасть?

  • Україна стане першою державою, де отримання земельної ділянки може стати повністю автоматизованим і в онлайн-режимі.
  • Платформа об’єднає кожний орган місцевого самоврядування з громадянином.
  • Е-платформа надаватиме можливість органам місцевого самоврядування вносити дані про наявні житлові квартали, ділянки для садівництва.
  • Громадяни зможуть зареєструватись у загальній черзі для отримання такої ділянки — це запобігатиме корупції, адже людина бачитиме онлайн чергу на отримання землі та відслідковуватиме всі кроки здійснені адміністрацією.  

Артем Стельмашов

Стельмашов

ЧитайтеЯк збудувати майданчик чи організувати фестиваль за громадський бюджет: проект Артема Стельмашова

Артем Стельмашов прийшов на проект Нові лідери 2, бо переконаний, що державними коштами може розпоряджатись кожен українець. 

Громадський бюджет — це програма, де жителі міста подають власні проекти і в разі перемоги на конкурсі втілюють їх у життя за рахунок міста.

Всеукраїнський громадський бюджет - це мета лідера, яку він хоче запровадити у країні.

— Це — новий поштовх у розбудові інституційної спроможності ОМС, діагностика проблем, які найбільше турбують громадян, проведення е-голосування у країні,—говорить Артем.   

Леся Чміль

Чміль

Читайте: Державні послуги онлайн: проект Лесі Чміль

Ідея Лесі Чміль полягає у економії дорогоцінного часу завдяки електронного ресурсу "Держава в смартфоні"— це реальний процес переходу різноманітних державних послуг в онлайн. 

— Наразі в Україні державні послуги, які надаються громадянам та підприємцям органами державної влади та органами місцевого самоврядування, у переважній більшості складні, затратні по часу та створюють передумови для корупції,— говорить Леся.

Електронних державних послуг в Україні — вже понад 120, але вони ще не настільки популярні, адже новим сервісам бракує елементарної промо-кампанії. Виправити це і планує учасниця другого сезону проекту Нові лідери.

Ігор Ященко

ященко

ЧитайтеВолонтерство та самоврядування у стоматології: проект Ігоря Ященко

Ігор Ященко - лікар-доброволець, який лікує зуби військовослужбовцям у зоні АТО. 

Ігор прийшов на проект, щоб показати справжню картину військової стоматології. За роки волонтерства лідер не один раз повторював, що стоматологічну галузь необхідно реформувати, адже вона у критичному стані.

Разом із своєю командою стоматолог заснував Тризуб Дентал — це не політична спільнота, яка об’єднує патріотів України з метою надання якісної стоматологічної допомоги військовим збройних сил та добровольчим підрозділам задіяних в бойових подіях.

— Стоматологічну галузь потрібно реформувати. Через корупцію вищих стоматологічних чиновників дантисти заробляють гроші в конвертах, а могли б отримувати високу зарплату і відраховувати податки. Стоматології потрібне самоврядування. Таке, як у Тризуб-Дентал. Без начальників і стосів непотрібних звітів проект існує вже чотири роки,— говорить Ігор Ященко.

Нагадуємо, 27 червня дивіться першу програму Нових лідерів 2 на телеканалі ICTV о 22:30. 

Інші новини

Громадська наглядова рада