Економіка

Як може змінитись країна завдяки ідеям Нових лідерів у сфері економіки

25 червня

Економіка - це найважливіша складова будь-якої держави. Нові лідери: Євгенія Беспалова-Малих, Максим Несміянов, Валерія Іонан, Олеся Василець, Олексій Мовчан, Ян Островський, Володимир Шматько та Владислав Ноздрачов теж не відстають від знань у економічній сфері та пропонують ідеї для її розвитку.

Євгенія Беспалова-Малих

Євгенія

Євгенія пропонує проект на тему "Знищення бюджетних «чорних дір» у малоефективних державних установах".

 По всій Україні існують десятки різноманітних інститутів, які отримують мільйони з державного бюджету та не приносять користі суспільству. Однією з таких «дір» є Київський інститут Кібернетики ім.Глушкова,— говорить Євгенія

Новий лідер пропонує реорганізувати Київський інститут Кібернетики імені Глушкова, а згодом маштабувати "Кіберхаб" на кожен закритий чи реорганізований інститут країни.

Для цього дівчина виділила кілька кроків на реалізацію задуманого:

  • Формування робочої групи з провідними українськими IT спеціалісти та маркетологи;
  • Перевірка та поширення наукових розробок на всю індустрію;
  • Формування пакету пріоритетних розробок;
  • Формування позитивного іміджу нового "Кіберхабу".
  • Перетворення Київського інституту Кібернетики ім.Глушкова на сучасний інформаційний центр.

Євгенія впевнена, що такі кроки допоможуть підняти економіку в країні та дати поштов на осучаснення та прогресивність усіх сферах людської діяльності.

Максим Несміянов

несміянов

ЧитайтеМаксим Несміянов - головний біль несумлінних продавців

Якісні товари та можливість захистити свої права — це один із пріоритетів Євросоюзу.

Хлопець розповідає, що у нашій країні людей постійно обманюють, тому хоче навчити українців відстоювати свої права від недобросовісних працівників.

— Нас як споживачів обманюють на мільйони гривень щодня! Наприклад, підняття тарифу мобільного оператора на 40-70% та фактична заборона відключитись від центрального опалення (з 1 травня 2019),— розповів Максим.

Мета лідера — шляхом інформаційних кампаній навчити українців захищати свої споживчі права. А також, змусити органи влади відповідальніше контролювати дотримання цих прав. А це, в свою чергу, підніме довіру та якість до наданих послу та навіть економіку України. 

— У нашій країні таке поняття як “права споживачів” просто не існує. Якщо ви подивитесь, що відбувається на прилавках, що насправді вам продають, якої якості техніка, то складеться думка, що ви - не громадянин, а якийсь матеріал, що не потрібен цій країні,— прокоментував лідер.

Валерія Іонан

іонан

ЧитайтеІнфраструктура для малого та середнього бізнесу: проект Валерії Іонан

Для того, щоб підвищити економіку країни, потрібно не забувати про малий та середній бізнес і допомагати йому розвиватись. Для цього Валерія пропонує створити Національну консалтингову зону для підприємців такого бізнесу.  

— Моя ідея полягає у тому, щоб побудувати інноваційну інфраструктуру для такого бізнесу. Підприємці часто діють за допомогою інтуїції, тому ми вирішили створити бюджетну консалтингову зону для підприємців . Там будуть фахівці різних напрямків, які працюватимуть на прибутковість вашої ідеї,— говорить Іонан.  

Валерія впевнена, що ідея справді може стати цікавим бізнесом, але найголовніше — це проект, який дійсно сприятиме розвитку підприємництва у країні.

Володимир Шматько

шматько

ЧитайтеЗнаю, як зупинити трудову міграцію з України: проект Володимир Шматько

Новий лідер хоче побудувати індустріальний парк, який стане найбільшим інкубатором ідей та виробництва на заході України. 

— Такий проект зможе підняти економіку нашої держави і дати дуже багато робочих місць,— прокоментував лідер.

Мета проекту Володимира — розробити комплекс заходів, які необхідно втілити для того, щоб забезпечити економічний розвиток громади в умовах децентралізації та згодом поширити ідею на всю країну.

Олеся Василець

василець

ЧитайтеЯк зробити бізнес успішним: алгоритм від Олесі Василець

Олеся Василець вважає, що до 2030 року зникнуть багато професій: касири, таксисти, контролери, кондуктор, диспетчер таксі тощо — і люди залишаться без роботи.

Тому лідер подала ідею на перекваліфікацію найманих працівників на підприємців малого бізнесу та мікробізнесу, а також на самозайнятих громадян.

— Насамперед він орієнтований на людей, чий фах під загрозою зникнення. Бо у світі все автоматизується й масове безробіття вже близько,— розповіла дівчина.

Олеся намагається боротись із майбутнім безробіттям, тому наголошує на важливості свого проекту.

— Якщо людина була контролером трамваю чи тролейбусу, то вона може отримати всю інформацію, для того, щоб змінити свій фах раніше, ніж її скоротять,— зазначила Василець.

Олексій Мовчан

Мовчан

Читайте: Як самому створити інвестиції для своєї громади: проект Олексія Мовчана

Олексій Мовчан проводить тренінги, де розповідає, як можна отримати прибуток від непотребу.  Це допоможе підняти економіку міста, села та країни в цілому.

— Для прикладу, продавати декомунізованих Ленінів та списані автобуси, а за вторговані гроші прокладати дороги та обладнувати школи – говорить Олексій.

Продати те, що громада не використовує, і отримати гроші у місцевий бюджет допоможе державна програма Prozorro.Продажі.

Мета лідера — розповісти про проект ProZorro.Продажі., адже вся країна має знати, як краще продавати або здавати в оренду комунальну власність і головне - отримати від цього хороший прибуток. 

Владислав Ноздрачов

ноздрачов

Читайте: Успішний бізнес за 10 днів: Владислав Ноздрачов

Національна мережа центрів розвитку малого та середнього підприємництва — з таким проектом прийшов на Нові лідери 2 Владислав Ноздрачов.

Метою лідера є створення в регіонах центри для місцевих підприємців, які вже мають свій бізнес або ідею для нього, де будуть навчати основ підприємництва за 10 днів інтенсиву.

Результат проекту Владислав оцінює за такими пунктам:

  • 1000 освічених підприємців, які зможуть вплинути на 10 тис осіб.
  • Кращі проекти в акселераторі отримають кошти для свого бізнесу. 
  • Близько 30 000 нових робочих місць. 

Ян Островський

ян

ЧитайтеЯк заробити із відходів гроші: проект Яна Островського

Біопластик з відходів може різко підняти економіку країни та вивести її на міжнародний рівень, впевнений учасник другого сезону проекту Нові лідери Як Островський.

Окрім екологічного росту така технологія допоможе виправити і екологічну ситуацію в країні, адже такий пластик нетоксичний та швидко розкладається. З нього можна робити безпечні медичні інструменти, іграшки та одноразовий посуд. 

Сировиною для його видобутку є солома, лушпиння насіння, залишки від переробки кукурудзи або буряка.

— Ми пропонуємо на базі ОТГ створити економічно ефективні бізнес-одиниці із заготівлі і переробки біосировини, енергетичних рослин та побутових відходів, що направлятимуться і керуватимуться громадами, а прибутки від їхньої діяльності будуть направлятись на інфраструктурні зміни, які обиратимуть самі мешканці,— розповів Ян.

Інші новини

Громадська наглядова рада